top of page

17. - 22. 9. Mezinárodní sportovní hry v Levoči

Žáci ze ZŠ Havlíčkova přijali pozvání spřátelené slovenské školy v Levoči ke sportovnímu zápolení, kterého se také zúčastnili sportovci z Bratislavy a Polska a České republiky-Opavy a Prahy. Po celý týden měli všichni přítomni možnost porovnávat síly v atletických disciplínách, v kuželkách, v goalballe v showdownu.


Naše škola měla na těchto hrách velmi dobré výsledky. Atletické závody se nejvíce povedly Lucii Ludwigové, která se umístila na 2. místě ve vrhu koulí a ve skoku do dálky. V běžeckých disciplínách si zaběhla pro třetí místo. Sára Vašendová získala 1.místo ve vrhu koulí a 2. místo ve skoku do dálky. Z chlapců byl nejúspěšnějším sportovcem Matyáš Kuhn, který získal stříbrnou medaili ve skoku do dálky.


V kolektivních hrách jsme měli smůlu. Jen o jeden bod jsme se umístili za Bratislavou v showdownu na třetím místě. Štěstěna nám nepřála ani v goalballe, tam o našem třetím místě rozhodl počet vstřelených gólů. Náš tým ve složení Sára Vašendová, Lucie Ludwigová a Daniel Varyš zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a sportovní chování.

Netradiční disciplínou byly kuželky. I přesto, že tento sport netrénujeme, se Sára Vašendová umístila mezi děvčaty na prvním místě.


Kromě sportovního programu připravili pořadatelé zajímavý doprovodný program. Navštívili jsme lanové centrum u Levoče, kde se mohli žáci podívat na svět z výšky šesti metrů, ti odvážnější pak vyšplhali do výšky devíti metrů. Příjemné bylo relaxační odpoledne v Hotelu Permon, který nám nabídl relaxaci v bazénu, využili jsme také saunový svět. Také jsme ochutnali kouzlo slovenských hor. Přesunuli jsme se do Levočské doliny, kde nás čekal výšlap na rozhlednu Javorina-Marčuľina. Bohužel nám počasí příliš nepřálo, hory byly zahaleny do mlhy, takže krásu slovenských hor jsme vnímali jen se zapojením fantazie. Všichni přítomni ale zvládli výstup na jedničku.

Do České republiky jsme odjížděli s nádhernými zážitky a s přáním, že se příští rok zase sejdeme- ať už u nás, v Polsku nebo na Slovensku.




bottom of page